آسیا همواره قاره عجیب و شگفت انگیزی بوده و همین موضوع سبب گشته تا کشورهای موجود در این قاره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشند. یکی از کشورهای خاص آسیا، مالزی است که در جنوب شرقی این قاره قرار گرفته و از آن به عنوان یک کشور مدرن یاد می شود و سالانه گردشگران زیادی با تور مالزی به این کشور می روند.

در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به کشور زیبا و خاص مالزی انداخته و در رابطه با آن توضیحاتی را به شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید تا در رابطه با این کشور مدرن صحبت کنیم.

آشنایی با مالزی

مالزی یکی از کشورهای قدرتمند در جهان است. کوالالامپور پایتخت رسمی در کشور مالزی است که از نظر وسعت نیز بزرگترین شهر این کشور محسوب می‌شود. این شهر میان دامنه‌ای از کوهستان‌های زیبا قرار دارد و به طور کلی از نظر تحصیل و کار یک گزینه بسیار عالی است. مبرهن است که هزینه زندگی در این شهر به نسبت سایر شهرهای کشور مالزی بیشتر است.

رشد صادرات، تولیدات صنعتی در این کشور با نرخ ده درصد در سال‌های قبل همراه بوده است. در نظر داشته باشید که در طول سال میزان gdp کشور مالزی رشد ۵ درصدی را شامل می‌شود که رقم قابل توجهی است. پرداخت‌ها در کشور مالزی در وضعیت تعادل قرار دارد و رشد واردات در این کشور نیز هم سو است.

صنعت در این کشور توانسته رتبه ۳ در جهان را به خود اختصاص دهد. به طوری‌که در زمینه ماهیگیری و جنگل نیز رتبه خوبی دارد. بازرگانی محلی در کشور مالزی نیز در جهان رتبه ۱۷ را دارد، دولت این کشور سیاست‌های دقیق و اصولی سنجیده دارد که، می‌تواند به طور دوره‌ای با شرایط خاصی همراه باشد. این کشور در زمینه ساخت و ساز از جدیدترین و پیشرفته‌ترین متریال‌های روز دنیا استفاده می‌کند و توانسته رتبه خوبی را برای خود به ثبت برساند. آب و هوای کشور مالزی به ندرت تغییر می‌کند، دمای هوای روز در این کشور در حدود ۳۰ درجه سانتی گراد است. رطوبت در تمام طول سال در این کشور بالا است، این مورد در فصل‌های گرم سال بیشتر حساب می‌شود.

باران بیشتر در سواحل شرقی و انتخاب غربی این کشور دیده می‌شود و شدیدترین بارندگی‌ها از اواخر نوامبر آغاز می‌شود. در نواحی غربی این کشور شبه جزیره‌های مختلفی دیده می‌شود. بارندگی‌های این فصل بسیار شدید است به طور کلی دو الی سه ساعت زمان می‌برد. میزان بارندگی و رطوبت در این کشور هنوز کمتر اعلام شده است و آلودگی‌های هوا نیز در وضعیت کنترل شده قرار دارد. ماه‌های ژانویه و فوریه با وجود اینکه بارندگی دیده می‌شود اما فصل مناسبی برای سفر محسوب می‌شود. کشور مالزی یک تجربه بی‌نظیر برای شما خواهد بود. در برخی مواقع دیده می‌شود که انتخابات زودرس نیز صورت می‌گیرد. حدودا ۴ حزب سیاسی در کشور مالزی فعالیت دارد که حزب آمنو قوی‌ترین حذب است. حزب آمنو در سال ۱۹۴۶ تأسیس شده است.

جمعیت مالزی

از نظر جمعیت کشور مالزی 43 امین کشور جهان بوده و در حدود ۳۷ میلیون نفر جمعیت دارد. رشد جمعیت کشور مالزی بسیار زیاد بوده و یکی از نکات مهم این است که تراکم جمعیتی در این کشور به نحوی که در هر کیلومتر مربع در این کشور تنها ۹۲ نفر زندگی می کنند.

رشد اقتصادی و وضعیت مناسب کشور مالزی در حوزه های مختلف باعث شده تا شاهد افزایش و رشد جمعیت این کشور باشیم.

حکومت مالزی این کشور را به دو بخش مالزی غربی و شرقی تقسیم کرده است و شاهد ۱۳ استان در این کشور هستیم. در اصطلاحات این کشور، به هر استاندار مناطق مالزی شاه می گویند.

مالزی جزو کشورهایی است که ثابت می کند ارتباط مستقیمی همواره بین اقتصاد و جمعیت یک کشور وجود دارد و اگر اقتصاد یک کشور در بستر سالم رشد کند، شاهد بالا رفتن جمعیت کشور به شکل قابل قبولی هستیم.

 نکته مهم این است که افزایش یک باره جمعیت به عنوان نشان دهنده وضعیت مناسب اقتصاد یک کشور نیست، بلکه برقراری تعادل است که می تواند نشان دهنده شرایط مناسب یک کشور باشد.

 به عنوان مثال هند به عنوان یک کشور پر جمعیت محسوب می شود، اما به دلیل عدم تعادل رشد جمعیت در این کشور شاهد وضعیت بد اقتصادی هستیم.

خوشبختانه مالزی تمام تلاش خود را کرده تا در بخش های مختلف به نقطه تعادل قابل قبولی دست پیدا کند و این نشان از داشتن برنامه ریزی بلند مدت در حکومت مالزی است.

از نظر جمعیت شناسی مردم ساکن مالزی جز سه دسته کلی مالایی، چینی و هندی هستند. اگر بخواهیم درصد هر یک از این نژادها را مورد بررسی قرار دهیم باید گفت که ۶۰ درصد از مردم مالزی از نژاد مالایی، ۲۷ درصد از نژاد چینی و ۱۲ درصد هندی هستند. در نهایت نیز یک درصد شامل نژادهای دیگر می شود.

دین و مذهب مالزی

بر اساس قانون اساسی کشور مالزی، دین رسمی این کشور اسلام است. بر طبق آمارهای منتشر شده در حدود ۶۱ درصد از مردم مالزی مسلمان هستند. نکته مهم این است که از بین مسلمانان این کشور مالزی درصد بسیار زیادی سنی شافعی هستند و علاوه بر آن، شاهد فرقه های دیگری مثل صوفیه و اسماعیلیه نیز در این کشور هستیم.

موضوع حائز اهمیت این است که مالزی یک کشور چند دینی بوده و با وجود این که اسلام در مالزی به عنوان دین رسمی شناخته می شود، با این حال شاهد وجود ادیان مختلفی مثل بودایی، مسیحیت و هندو در این خاک هستیم.

نکته ای که باید بدانید این است که قانون اساسی مالزی از لحاظ نظری آزادی مذهبی را تضمین کرده است، اما برای جلوگیری از وجود اتفاقات ناگوار مذهبی، دولت تلاش کرده تا در حوزه های مختلف روش های پیشگیرانه ای را انجام داده و فعالیت های چون احداث ساختمان های مذهبی را با محدودیت مواجه کند.

آب و هوای مالزی

اگر قصد دارید تا به کشور زیبای مالزی سفر کنید، یکی از نکات بسیار مهم که باید بدانید این است که آب و هوای این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور شرایط خاصی دارد.

مالزی کشوری بر روی خط استوا بوده و آب و هوای آن به همین دلیل استوایی است و در بیشتر ماه های سال شاهد آب و هوای گرم، مرطوب و بارانی در کشور مالزی هستیم.

در ادامه نگاهی به آب و هوای مالزی در فصل های مختلف سال انداخته و توضیحاتی را به شما ارائه می دهیم.

فصل بهار

فصل بهار یکی از فصول کم بارش و کم رطوبت در مالزی است. در این فصل شاهد کاهش شدید بارش های موسمی هستیم و به همین دلیل بهار یکی از فصول مناسب برای سفر به مالزی است و گردشگران تلاش می کنند تا سفر خود را در این فصل برنامه ریزی کنند. چرا که بارش باران های موسمی می تواند مشکلات مختلفی را برای سفر شما به وجود بیاورد.

 اگر دوست دارید تا به یک کشور در استوا سفر کنید، بهتر است تا زمان هایی را برای سفر خود انتخاب کنید که آن کشور کمترین میزان بارش موسمی وجود دارد. زمانی که به انتها فصل بهار نزدیک می شویم، دمای هوا در مالزی کم کم افزایش پیدا کرده و آفتاب مالزی سوزان می شود. به همین دلیل بهتر است تا در اواخر بهار حتماً با چتر به بیرون رفته و کرم ضد آفتاب بزنید تا آفتاب این کشور پوست شما را نسوزاند.

فصل تابستان

مثل هر کشوری، تابستان های مالزی گرم ترین فصل سال بوده و شاهد بارش بسیار کم در این کشور هستیم. آفتاب این کشور در برخی از روزهای سال بسیار آزاردهنده می شود، به همین دلیل از گردشگران در فصل تابستان به مالزی سفر نمی کنند و تابستان جزء زمان های کم گردشگر مالزی به حساب می آید.

فصل پاییز

فصل پاییز زمانی است که شاهد باران های موسمی در سراسر کشور مالزی هستیم. این باران ها بسیار طولانی و زیاد هستند و حتی مسئله باعث به وجود آمدن سیل نیز می شود.

بارانی ترین ماه سال در کشور مالزی و همچنین سردترین زمان ماه نوامبر است. اگر با بارش باران های موسمی مشکلی ندارید، این زمان گزینه خوبی برای سفر به کشور مالزی است، چرا که بسیاری از گردشگران ترجیح می دهند تا در روزهای کم بارش به کشور مالزی سفر کنند.

فصل زمستان

زمستان زمان خوبی برای سفر به مالزی است، چون در این فصل آب و هوای مطبوع و مناسبی در کشور مالزی وجود داشته و انجام تفریحاتی مختلف مثل تفریحات ساحلی و آبی در زمستان بسیار لذت بخش است.

 پیشنهاد ما این است که در فصل زمستان و در ماه های دی یا بهمن سفر خود به مالزی را برنامه ریزی کرده و به این کشور زیبا بروید. نکته مهم این است که علاوه بر خوب بودن وضعیت آب و هوای مالزی در این ماه ها، شاهد برگزاری فستیوال های مختلف در کشور مالزی در این زمان هستیم.

نقشه مالزی

اگر دوست دارید تا سفر خاص و هیجان انگیزی به کشور مالزی داشته باشید، بهتر است تا دانش و آگاهی خود را در رابطه با این کشور به طرز چشمگیری افزایش دهید. بهترین روش برای رسیدن به این هدف این است که از نقشه مالزی استفاده کرده و با کمک نقشه بیشتر با این کشور آشنا شوید.

استفاده از نقشه های دیجیتالی و هوشمند مثل گوگل مپ می تواند به شما کمک کند تا اطلاعات بیشتری را در رابطه با این کشور به دست بیاورید.

اقتصاد و منابع مالی و درآمدی مالزی

اقتصاد کشور مالزی به رشد خوبی رسیده است. دورنمای دراز مدت مالی در کشور مالزی دیده می‌شود که در بر گیرنده سیاست‌های وسیعی است که می‌تواند یک برنامه طولانی مدت را به نتیجه صحیحی برساند. این کشور بسیار متحد عمل می‌کند و دارای برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی قابل قبولی است.

راه کارهای عملی در زمینه اقتصادی در این کشور نشان می‌دهد که برخی از بخش‌های عمومی باید با بخش‌های خصوصی با گردش مالی دقیق و صحیح ترکیب شود. در نظر داشته باشید که دوره‌های زمانی در کشور مالزی به طور کلی دسته‌بندی‌های مختلفی دارد و به این صورت است که توسعه یافتگی، بخش مهمی از اقتصاد کشور مالزی محسوب می‌شود. تولید ناخالص داخلی کشور مالزی در سال ۲۰۲۰ به ۹۲۰ میلیارد دلار رسیده است که این رقم به نسبت ۷ سال گذشته با رشد ۸ برابر همراه بوده است و این گزینه نشان می‌دهد افزایش تولید ناخالص در این کشور یک روند دقیق و صحیحی را طی کرده است.

رشد و پیشرفت کشور مالزی به طور کلی بر اساس تولید و خدمات در وضعیت پیشرفته است که بیشتر در بخش خصوصی خواهد بود. در این کشور سهم بخش‌های مواد خام و اولیه به عنوان کشاورزی و معدن رتبه بسیار مهمی دارند. این در حالی است که در بخش‌های خدمات پیشرفته و صنعتی نیز سهم خوبی ایفا کرده است. بخش تولید در کشور مالزی رشد خوبی داشته است به طوری‌که می‌تواند در سال‌های آینده به بهترین شرایط خود دست یابد. این کشور دارای زیر ساخت‌های بسیار عالی در زمینه فعالیت‌های جدی فناورانه است که سبب می‌شود در نیروی کار و سرمایه بهبود خوبی ایجاد شود. به این ترتیب اقتصاد کشور مالزی توانسته در زمینه‌های کاری به طور دقیق به رشد دست یابد. پرچم کشور مالزی تأثیر زیادی در اقتصاد این کشور دارد.

رشد صادرات تولیدات صنعتی در این کشور با نرخ ده درصد در سال‌های قبل همراه بوده است. در نظر داشته باشید که در طول سال میزان GDP کشور مالزی رشد ۵ درصدی را شامل می‌شود که رقم قابل توجهی است. پرداخت‌ها در کشور مالزی در وضعیت تعادل قرار دارد و رشد واردات در این کشور نیز همسو است. گردشگری از دیگر بخش‌های درآمدزا در کشور مالزی محسوب می‌شود که به نوبه خود می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. شایان ذکر است که این کشور توانسته رتبه خوبی در تولیدات و صنعت ایفا نماید.

رنکینگ جهانی در کلیه زمینه های مالزی

رتبه کشور مالزی در زمینه کشاورزی در دنیا بسیار مهم و ارزشمند است. به طوریکه توانسته از سال‌های گذشته تا به امروز رتبه خود را ۱۴ درصد افزایش دهد.

این کشور در زمینه صنعت به بهترین شکل ظاهر شده است به طوری‌که به نسبت سال ۲۰۱۵ رشد ۴۵ درصد در سال ۲۰۱۸ داشته است. شایان ذکر است که رتبه کشور مالزی در زمینه خدمات نیز بسیار جالب است به طوری‌که این کشور در ابتدا در زمینه خدمات نتوانست خوب ظاهر شود اما امروزه به طور دقیق و اصولی به رتبه خوبی دست یافته است و رشد ۴۱ درصدی داشته است.

صنعت در این کشور توانسته رتبه ۳ در جهان باشد به طوری‌که در زمینه ماهیگیری و جنگل نیز رتبه خوبی دارد. بازرگانی محلی در کشور مالزی نیز در جهان رتبه ۱۷ را دارد، دولت این کشور سیاست‌های دقیق و اصولی سنجیده است که می‌تواند به طور دوره‌ای با شرایط خاصی همراه باشد. این کشور در زمینه ساخت و ساز از جدیدترین و پیشرفته‌ترین متریال‌های روز دنیا استفاده می‌کند و توانسته رتبه خوبی را برای خود به ثبت برساند.

بهداشت حرف اول را در کشور مالزی می‌زند به طوری‌که کودکان و زنان باردار به طور دقیق از پوشش‌های بیمه‌ای در این کشور استفاده خواهند نمود. شایان ذکر است که کشور مالزی یک کشور قدرتمند در زمینه‌های بهداشت و بیمه و تسهیلات محسوب می‌شود.

نرخ بیکاری در کشور مالزی کمتر از سال‌های قبل است. تولید برق در کشور مالزی در وضعیت بسیار کلان صورت می‌گیرد به طوری‌که ظرفیت الکتریسیته در این کشور رشد خوبی داشته است. این‌طور که مشخص شده است کشور مالزی یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه واردات و صادرات بوده و توانسته رتبه خود در این زمینه را نیز افزایش دهد.

نوع حکومت و ساختار سیاسی مالزی

کشور مالزی دارای نظام سلطنتی مشروطه است که از سیستم حکومت‌های پارلمانی انگلیسی الهام گرفته و پایه‌گذاری شده است. بدنه‌های حکومتی در این کشور سیستم‌های فدرال هستند. پادشاه مالزی در رأس حکومت قرار دارد و یک سری وظایف مهم دارد که البته بیشتر در وضعیت تشریفاتی است. پادشاه این کشور از بین خانواده سلاطین ۹ ایالت مالزی به طور دوره‌ای و به ارزش ۵ سال انتخاب می‌شود. در نظر داشته باشید که این دوره در صورت نالایق بودن فرد کمتر از ۵ سال نیز خواهد بود.

نخست وزیر فردی است که قدرت اجرایی را در کشور مالزی دارا است و او بر اساس انتخابات مجلس نمایندگان فدرال انتخاب می‌شود. رئیس حزب فردی است که اغلب کرسی‌های مجلس به او اختصاص داده می‌شود و البته به عنوان نخست وزیر معرفی می‌شود. در کشور مالزی ۴۰ حزب سیاسی وجود دارد که تحت عنوان جبهه اتحاد ملی هستند و در رأس آن قرار دارد و البته قدرت را نیز به دست دارد.

در سیستم پارلمانی کشور مالزی دو مجلس، نمایندگان و سنا وجود دارد که در مجلس سنا ۷۰ سناتور وجود دارد. مجلس نمایندگان ۲۲۲ نماینده داشته که از طریق انتخابات سراسری برای یک دوره ۵ ساله فعالیت می‌کند. در برخی مواقع دیده می‌شود که انتخابات زودرس نیز صورت می‌گیرد. در حدود ۴۰ حزب سیاسی در کشور مالزی فعالیت دارد که اگر بخواهیم قوی‌ترین حزب را نام ببریم، حزب آمنو است.

حزب اسلامی پاس پس از حزب آمنو توانست نفوذ بیشتری در بین مسلمانان ایجاد نماید. توسعه و پیشرفت کشور مالزی در بخش‌های صنعتی و خدمات به دلیل وجود برنامه‌های قدرتمند در دولت این کشور است که توانسته ۱۱ میلیون نفر نیروی کار را وارد بخش‌های تخصصی نماید. سیاست‌های حکومتی در کشور مالزی به طور روتین ارزیابی می‌شود و هر مشکلی که وجود داشته باشد در وضعیت بررسی قرار می‌گیرد.

کشور مالزی یکی از کشورهای قدرتمند در جهان محسوب می‌شود.

پایتخت و ۹ شهر بزرگ مالزی

کوالالامپور پایتخت رسمی در کشور مالزی است که از نظر وسعت نیز بزرگترین شهر این کشور محسوب می‌شود. این شهر میان دامنه‌ای از کوهستان‌های زیبا قرار دارد و به طور کلی از نظر تحصیل و کار یک گزینه بسیار عالی است مبرهن است که هزینه زندگی در این شهر به نسبت سایر شهرهای کشور مالزی بیشتر است.

شهر پنانگ از دیگر شهرهای بسیار زیبا و وسیع در کشور مالزی محسوب می‌شود که از سواحل ماسه‌ای طلایی تشکیل شده است و دارای نخل‌های سرسبز و سربلند است. این بخش دارای جنگل های استوایی است و همینطور پرندگان و میوه‌های متنوعی دارد. این شهر به نوبه خود برای جوانان گزینه جالبی است.

شهر لنکاوی از صد جزیره تشکیل شده است و پس از جنگل‌های انبوه است که بازدید از آن‌ها شاید کمی خوف انگیز باشد. این شهر بهترین گزینه برای افرادی است که با ویزای توریستی وارد خاک کشور مالزی شده‌اند.

شهر جوهوربهرو یک شهر پیشرفته در کشور مالزی محسوب می‌شود که دارای کارخانجات بسیار پیشرفته و وسایل ارزشمند است. در این شهر سیستم‌های کاری بهتری در نظر گرفته شده است.

شهر کوتاکینابالو یک شهر ساحلی در کشور مالزی است که افراد با فرهنگ‌های مختلف در این شهر زندگی می‌کنند، این شهر به نوبه خود دارای فضای کم هزینه برای زندگی است.

جرج تاون یک شهر قدیمی در کشور مالزی است که ساختمان‌های زیبای آن، شما را در فکر فرو می‌برد. این شهر پر از موزه های زیبا و دیدنی است.

ایپوه یک شهر ثروتمند در بخش جنوب شرقی آسیا محسوب می‌شود که دارای میراث های ارزشمندی است. این شهر دارای طراحی های نئوکلاسیک است.

الورستار یکی دیگر از شهرهای زیبا در کشور مالزی است که میدان های بسیار زیبا و شگفت انگیزی دارد. این شهر دارای مساجد زیبا و چشمگیری است.

میری شهری است که بیشتر چینی‌های مقیم کشور مالزی در آن زندگی می‌کنند، این شهر به کشاورزی مدرن شهرت دارد.

تایپینگ از دیگر شهرهای تاریخی در کشور مالزی محسوب می شود که دارای ساختمان‌های تاریخی و بی نظیر است این شهر معماری‌های زیبایی دارد.

جمعیت ایرانی و شرکت‌های ایرانی در مالزی

ایرانیان در کشور مالزی سعی می‌کنند بیشتر در زمینه خدمات فعالیت داشته باشند به این ترتیب شرکت‌های خدمات عمومی و خصوصی که توسط ایرانیان تأسیس شده است. ثبت شرکت در کشور مالزی رشد بسیار عالی دارد اینطور که شواهد نشان می‌دهد این کشور توانسته به طور کلی یکی از بهترین کشور‌ها برای ثبت شرکت محسوب شود. ایرانیان برای ثبت شرکت در کشور مالزی نیاز به بودجه اولیه دارند که البته در صورت نبود شرایط برای شراکت افراد نیز فراهم شده است.

کار در کشور مالزی به طور دوره‌ای تغییر می‌کند به این ترتیب جمعیت ایرانیان مقیم کشور مالزی نیز متغیر است اما به طور کلی با رشد ۴۸ درصد به نسبت ده سال گذشته همراه بوده است که نشان می‌دهد این کشور به نوبه خود یک کشور ارزشمند از نظر کاری محسوب می‌شود. شایان ذکر است که کشور مالزی یک کشور توسعه یافته بوده و می‌تواند بهره‌برداری‌های گسترده‌ای نیز داشته باشد. این کشور به طور کلی یک کشور قوی و ایده‌آل برای افرادی است که به قصد کارآفرینی ورود می‌کنند.

عجایب مالزی

جزیره پانگکور یکی از جزایر شگفت انگیز در سفر به مالزی محسوب می‌شود که در بخش ساحلی قرار دارد. این جزیره چشم انداز بسیار زیبایی دارد. این منطقه یک استراحتگاه مطلق محسوب می شود و دارای نخلستان های بسیار وسیع و زیبایی است. این منطقه به طور کلی برای اقامت یک گزینه بسیار عالی محسوب می شود.

تپه گنتینگ هایلند از دیگر عجایب در کشور مالزی است که درون یک کوهستان قرار دارد و مجموعه‌های سرگرمی و تفریحی زیادی را شامل می‌شود. این منطقه هتل‌های بزرگ و بی‌نظیری دارد و کنسرت‌ها و شب زنده داری‌ها نیز در فضای بسیار دقیقی دیده می‌شود. این منطقه آخر هفته‌های خوبی را برای افراد فراهم می‌سازد. در این منطقه افراد می‌توانند از تله کابین نیز استفاده نمایند.

برج دوقلوی پتروناس ساختار و معماری بسیار عجیبی دارد که سبب شده است یکی از سمبل‌های بسیار زیبا در کشور مالزی محسوب شود. این برج طراحی خاصی دارد و به طور کلی بسیار زیبا و چشم نواز است.

شهر تاریخی مالاکا، مشهور به شهر قرمز رنگ از دیگر عجایب کشور مالزی محسوب می شود که درون آن آثار بزرگ تاریخی بسیار گسترده ای دیده می شود. این شهر مملو از آثار تاریخی خاص است و معماری های بی نظیری دارد. در نظر داشته باشید که این شهر به نوبه خود یکی از شهرهای بسیار زیبا و خاص محسوب می شود.

کریستال ماسک یک معبد بسیار زیبا در کشور مالزی است که عظمت زیادی دارد و دارای فضای شیشه ای کریستالی است که از دیگر دیدنی های بسیار عجیب در کشور مالزی است.

خلاصه تاریخ مالزی

زندگی ابتدایی در کشور مالزی به ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. در نظر داشته باشید که در تاریخچه این کشور ساکنان اولیه گروه هایی از چین تبت بوده اند این افراد نژاد زرد داشتند.

در قرن ۱۶ پرتغالی‌ها، ملاکا را به تصرف خود درآوردند. به این ترتیب هلندی‌ها نیز توانستند پس از پرتغالی‌ها این کشور را تصاحب نمایند. در نظر داشته باشید که تاریخچه کشور مالزی پس از قرن ۱۷ تا اواسط قرن ۱۹ وقایع بسیاری از ملاکا را شامل می‌شود.

تاریخچه کشور مالزی در بین دهه ۱۹۸۰ و دهه ۱۹۹۰ رشد چشمگیر اقتصادی داشته است به طوریکه اقتصاد این کشور از بخش کشاورزی به بخش صنعت منتقل شده است. زبان کشور مالزی به طور کلی مالایو اعلام شد و البته زبان دوم در این کشور انگلیسی است که شاهد لهجه‌های مختلفی در طول زمان در این کشور بوده‌ایم که هر یک شرایط مخصوص به خود را دارند در نظر داشته باشید که این کشور توانسته رتبه خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهد. به طوریکه تاریخ کشور مالزی نشان می‌دهد این کشور همیشه رو به پیشرفت بوده است.

خلاصه ای از جغرافیای مالزی

کشور مالزی از کشورهای پرگردشگر محسوب می‌شود که به طور دقیق در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. تنوع گردشگری در این کشور بسیار زیاد است.

این کشور دارای دشت‌های مرتفعی است و بخش‌های دیگر آن از کوهستان‌های جنگلی مشهور پوشیده شده است در نظر داشته باشید که این کشور در سال ۲۰۱۸ در حدود ۳۱۸۳۴۰۰۰ جمعیت را به خود اختصاص داده است.

زبان رسمی در این کشور مالایی است و واحد پول کشور مالزی نیز رینگیت است، قیمت رینگیت کشور مالزی در طور دوره‌های مختلف تغییر کمتری داشته است به طوری‌که تغییر نرخ رینگیت کشور مالزی توانسته رشد خوبی داشته باشد.

آب و هوای کشور مالزی به ندرت تغییر می‌کند، دمای هوای روز در این کشور در حدود ۳۰ درجه سانتی گراد است. رطوبت در تمام طول سال در این کشور بالا است این مورد در فصل‌های گرم سال بیشتر دیده می‌شود. باران بیشتر در سواحل شرقی و انتخاب غربی این کشور دیده می‌شود و شدیدترین بارندگی‌ها از اواخر نوامبر آغاز می‌شود.

در نواحی غربی این کشور شبه جزیره‌های مختلفی دیده می‌شود. بارندگی‌های این فصل بسیار شدید است به طور کلی دو الی سه ساعت زمان می‌برد. آلودگی‌های هوا نیز در وضعیت کنترل شده قرار دارد. ماه‌های ژانویه و فوریه با وجود اینکه بارندگی دیده می‌شود اما فصل مناسبی برای سفر محسوب می‌شود. کشور مالزی یک تجربه بی‌نظیر برای شما خواهد بود.

مشاهیر علمی، ادبی و سیاسی و هنری مالزی

مشاهیر هنری در کشور مالزی در زمینه هنرهای تجسمی شهرت زیادی دارد. بروان ارتاد یکی از هنرمندان بسیار مشهور محسوب می شود که در کشور مالزی توانسته رتبه خوبی داشته باشد او توانست در زمینه های هنری به طور دقیق و اصولی به رشد خوبی دست یابد.

نتارا امائه یکی از دیگر مشاهیر مهم در بخش ادبی است که کتاب های زیادی را نوشته است او توانست آثار خود را در کل دنیا به فروش برساند.

کشورها و مناطق وابسته مالزی

انگلستان اولین مستعمره در شبه جزیره مالایا در سال ۱۷۸۶ است که با اجاره جزیره پنانگ به بنیان رسید. در سال ۱۸۲۴ بریتانیا پیمانی بین انگلیس و هلند منعقد نمود که توانست کشور مالزی را به دو بخش بریتانیایی و هلندی تقسیم نماید. به این ترتیب مالاکا تحت کنترل او درآمد. در سال ۱۸۲۶ بریتانیا مستعمره سلطنتی مربوط به مستعمرات تنگه را به یک شکل درآورد و آن را تحت سلطه قرار داد.

فرهنگ مردم مالزی
  • دید و بازدید از اقوام بزرگ بخش مهمی از فرهنگ کشور مالزی محسوب می‌شود.
  • در این کشور فرزندان به دیدن پدر و مادر خود در ایام تعطیلات می‌روند.
  • در کشور مالزی مهمانی رفتن و مهمان دعوت کردن آنقدرها هم مرسوم نیست و به طور کلی افراد ترجیح می دهند همدیگر را بیرون از منزل ملاقات نمایند.
  • در این کشور انواع غذاها سرو می‌شود و دسر بخش مهمی از غذاهای کشور مالزی محسوب می‌شود.
  • استفاده از قاشق برای سرو غذا در بین مردم کشور مالزی بسیار دیده می‌شود.
  • مردم کشور مالزی از دروغ خوششان نمی‌آید و رک بودن بخشی از زندگی این افراد است و جنبه بدی ندارد.
  • مردم کشور مالزی کمی احساسی هستند به طوریکه نسبت به هم وفادار بوده و سعی می‌کنند به سلیقه خود احترام بگذارند.
  • در این کشور آبرو بسیار مهم است به طوریکه اگر فرزندی آبروی پدر و مادر خود را به خطر بیاندازد قطعاً مشکل ساز خواهد شد.
  • مردم کشور مالزی دوستان صمیمی خود را با نام‌های کوچک صدا می‌زنند.
  • در این کشور افراد باید به مذهب هم احترام بگذارند و هر نوع مذهب شکنی مشکل ساز خواهد شد.
  • هدیه دادن بخشی از فرهنگ کشور مالزی محسوب می‌شود.
  • حجاب کشور مالزی به طور آزاد است.
پیشرفت در مالزی

کشور مالزی در زمینه‌های مختلف پیشرفت داشته است.پیشرفت این کشور در زمینه صنعت به کل دنیا ثابت شده است به این ترتیب کشور مالزی یک کشور قدرتمند در زمینه‌های مختلف کاری محسوب می‌شود و توانسته گردش مالی وسیعی ایجاد نماید. هم‌چنین این کشور در زمینه هنر نیز به رشد خوبی رسیده است و هنرمندان زیادی را شامل می‌شود.

قوانین عمومی در مالزی
  • یکی از قوانین که در کشور مالزی دیده می‌شود کادو دادن است که البته بسته بندی کادو نباید سفید باشد و عروسک سگ و خوک نیز به عنوان کادو در نظر گرفته نمی‌شود زیرا نمادی از مرگ و سوگواری است.
  • در صورتی‌که دسته گل هدیه می‌برید نباید گل یاسمن با خود به همراه داشته باشید. در نظر داشته باشید که هدیه باید با دست راست گرفته شود.
  • هدیه در لحظه اخذ باز نمی‌شود پس بهتر است به این موضوع اهمیت ویژه‌ای دهید.
  • ملاقات اولیه در کشور مالزی باید رسمی و با احترام باشد.
  • دست دادن با جنس مخالف در این کشور کمتر دیده می‌شود.
  • در کسب و کار باید سعی کنید سیاست بالایی داشته باشید.
  • ارتباط افراد در این کشور باید بر اساس حالات چهره صورت بگیرد.
  • در این کشور حق ندارید کسی را تمسخر کنید با شما برخورد جدی می‌شود.
  • افراد هرگز نباید به هم اطلاعات غلط در زمینه آدرس دهند.
  • در صورتی که در زمان مستی منجر به تصادف شوید و فرد فوت کند قتل عمد صورت گرفته است.
قوانین ورود به مالزی | قبل از سفر بدانید

خوب است پیش از آن که راهی کشور سرسبز مالزی شوید، نگاهی به قوانین ورود به مالزی بیندازید. شدت اهمیت این توصیه را آن گاه متوجه خواهید شد که بدانید قوانین کشور مالزی در برخی موارد به قدری سختگیرانه است که برای گردشگر متخلف مجازات اعدام در نظر دارد! البته خیال نکنید سفر به مالزی با ترس و وحشت همراه است، کافیست نکات سفر به مالزی را بدانید و به سادگی با رعایت قوانین، سفری خوش را برای خود رقم بزنید. اطلاعات این مقاله از منابع به روز و مطمئن درج شده اند و در آن با قوانین ارزی مالزی، قوانین مربوط به حیوانات خانگی و لیست ممنوعه کالاهای همراه آشنا خواهید شد.

اطلاعات ضروری مالزی

دانستن موارد زیر پیش از سفر به کشور تایلند می تواند بسیار کارآمد باشد:

پایتخت مالزی: کوالالامپور

واحد پول و ارز مبادلاتی: رینگیت مالزی (MYR) | هر 1 رینگیت مالزی (6,000 تومان)

اختلاف ساعت با تهران: 4 ساعت و نیم جلوتر

کد تلفن کشور: 60+

روزهای تعطیل بانک ها: شنبه ها عصر و یک شنبه ها

اولین و سومین شنبه هر ماه نیز بانک ها تعطیل اند.

مقررات ورود به مالزی

در هنگام ورود به کشور مالزی، باید نکاتی را رعایت کنید تا دچار دردسر نشوید. خوب است بدانید این اطلاعات از سایت بین المللی یاتا (انجمن بین‌المللی حمل‌ و نقل هوایی) گرفته شده اند.

لوازم همراه مسافر

در صورتی که راهی کشور مالزی هستید و می خواهید موارد زیر را به رایگان و بدون پرداخت هزینه گمرک با خود ببرید، لازم است اقامت شما در این کشور بیش از 72 ساعت باشد. همچنین باید تمام این وسایل را درون چمدان بگذارید یا همراه خود ببرید.

  1. 200 نخ سیگار یا 225 گرم تنباکو
  2. حداکثر 1 لیتر، شراب، لیکور یا نوشیدنی تقطیری
  3. حداکثر 3 تکه لباس نو
  4. یک جفت کفش نو
  5. تنها یک وسیله الکتریکی پورتابل یا باتری خور با کاربری بهداشت شخصی مانند ریش تراش، مسواک برقی و …
  6. مواد غذایی با حداکثر ارزش 75 رینگیت مالزی (482,000 تومان)
  7. دیگر وسایل شخصی شامل هدایا و سوغاتی با حداکثر ارزش 400 رینگیت مالزی (2,575,000 تومان) (البته اگر از لنکاوی یا لابوآن به کوالالامپور می روید، می توانید وسایلی با حداکثر ارزش 500 رینگیت مالزی (3,219,000 تومان) همراه داشته باشید.)
موارد ممنوعه
  •  ورود مواد مخدر به مالزی غیرقانونی است و مجازات آن اعدام است.

توجه داشته باشید که این قانون شوخی بردار نیست، ماموران این کشور بسیار در این مورد سختگیرند و چیزی نمی تواند در اجرای حکم اعدام خللی وارد کند.

  • هر نوع کالایی از کشور آفریقای جنوبی و اسرائیل
  • هر نوع کالایی حاوی عکس، اسکن، پرینت از هر واحد پول و اسکناس هر کشوری
قوانین ترخیص بار از گمرک

در فرودگاه مقصدتان در مالزی، بار شما مراحل ترخیص بار از گمرک را طی خواهد کرد؛ مگر آن که شما از پروازهای ترانزیت استفاده و موقتا در مالزی توقف کرده باشید. در این صورت تنها تا 48 ساعت مهلت دارید تا در محوطه پروازهای ترانزیت فرودگاه بمانید.

مالیات فرودگاهی

هیچگونه مالیات فرودگاه در بدو ورود مسافران به فرودگاه های مالزی تعلق نمی گیرد.

مقررات خروج از مالزی
  • محصولات تنباکو و نوشیدنی های الکلی را در اندازه معقول، بدون هزینه می توانید از کشور مالزی خارج کنید.
قوانین ورود و خروج ارز
  • برای ورود رینگیت مالزی و یا هر ارز خارجی دیگری به مالزی یا خروج از این کشور هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ اما برای مبالغی بیش از 30,000 رینگیت مالزی (193,180,000 تومان) یا 10,000 دلار (310,000,000 تومان) یا ارزش برابر آن در دیگر واحدهای پولی، لازم است در بدو ورود یا خروج، پول همراه خود را به مامور گمرک اعلام کنید تا به ثبت برسد.
قوانین حیوانات خانگی

اگر قصد دارید تا با حیوان خانگی خود به کشور مالزی سفر کنید، باید حیوان شما بیش از 3 سال و شرایط زیر را داشته باشد:

  1. گواهی سلامت: این گواهی باید 7 روز پیش از آغاز سفر صادر شده باشد. در این گواهی باید تائید شود که در 6 ماه گذشته، هیچ مورد هاری در کشور محل سکونت حیوان شما وجود نداشته و حیوان به کشور مبدا خود وارد نشده است.
  2. گواهی واکسن ضدهاری
  3. میکروچیپ
  4. مجوز فرود
  5. جواز ورود صادر شده از سوی دپارتمان خدمات دامپزشکی مالزی (برای هماهنگی از این آدرس ایمیل استفاده کنید.)

توجه داشته باشید که حیوان خانگی شما (سگ و گربه) برای ورود به مالزی، ابتدا 7 روز یا بیشتر در قرنطینه خواهد ماند. البته اگر شما ساکن یکی از کشورهای سنگاپور، نیوزیلند، ژاپن، ایرلند، بریتانیا یا برونئی دارالسلام (Brunei Darussalam) باشید حیوان خانگی شما بدون قرنطینه می تواند وارد مالزی شود.

خوب است بدانید فرودگاه مبدا شما وظیفه دارد با مدیر ایستگاه خط هوایی در فرودگاه مقصد ارتباط برقرار کرده و مبدا، مقصد، نوع و تعداد حیوان های خانگی را اعلام کند.

باید از قبل برای حیوانات خانگی که لازم است در بدو ورود قرنطینه شوند، در ایستگاه قرنطینه فرودگاه کوالالامپور، جا رزرو شود.

نکات مهم و توصیه های کارناوال
  1. برای ورود به کشور مالزی پاسپورت شما باید حداقل 6 ماه اعتبار و تعداد کافی برگه های خالی داشته باشد.
  2. خوب است بدانید کشور مالزی از ورود افرادی با دو تابعیت جلوگیری می کند.
  3. از جمله مواردی که در سفر به مالزی می تواند دردسرساز شود، ناآگاهی از قوانین دارویی است. به این منظور شما تنها مجازید داروهای نسخه دار را در اندازه شخصی همراه داشته باشید. نداشتن نسخه و میزان غیرمنطقی داروها عواقب خودش را دارد.
نکات مهم سفر به مالزی

نمی دانیم تصور شما از کشور مالزی چگونه است؛ اما از نظر ما، این کشور یکی از برترین و بهترین سرزمین های آسیایی برای سفر و گشت و گذار به حساب می آید. اغلب مردمان این دیار، پیروی دین اسلام هستند و همین موضوع هم باعث محبوبیت هرچه بیشتر این کشور نزد ایرانی ها شده است.

بازدید از مالزی تنها به تماشای مساجد و معابد خلاصه نمی شود؛ اینجا مردمانی زندگی می کنند که فرهنگ و آداب و رسوم خاصی دارند و گپ و گفت با آن ها، شما را به دنیای دیگری خواهد برد. طبیعت این کشور آنقدر زیبا و دلنشین است که آن را با جنگل های آفریقا و آمازون مقایسه می کنند. مالزی همه چیز را با هم دارد؛ سرگرمی های مدرن، معماری های اسلامی باشکوه، پارک های ملی فوق العاده، تفریحات هیجانی و … تنها قسمتی از جذابیت های سفر به این کشور هستند.

بخش بزرگی از مسافران مالزی را ایرانی ها تشکیل می دهند؛ به همین خاطر امروز سعی داریم نکاتی مفید و جالب را درباره ی این دیار برایتان بیان کنیم تا با دید بازتری سفرتان را آغاز نمایید. مواردی که در این مقاله آن ها را بررسی کرده ایم توسط شبکه ی سی ان ان (CNN) جمع آوری و منتشر شده اند و قطعا موضوعات دیگری نیز در این فهرست جای می گیرند؛ اما این بار فقط فهرست سی ان ان را مرور می کنیم تا با نتایج تحقیقات این رسانه ی معروف آمریکایی درباره ی مالزی آشنا شویم

1-امکان پرواز برای همه

هزینه های پرواز در مالزی و به طور کلی، اغلب کشورهای جنوب شرقی آسیا، پایین است؛ به همین خاطر در هواپیماهای مالزی، اقشار مختلفی از سطوح گوناگون جامعه را خواهید دید. در این کشور حدود 18 مقصد داخلیِ هوایی وجود دارد و مالزیایی ها به وفور از این پروازها استفاده می کنند.

سفرهای هوایی در این سرزمین آنقدر معمول و محبوب هستند که این روزها تورهای گردشگری هم در طول برنامه هایشان، چندین بار مسافران را با هواپیما جا به جا می کنند. شما هم اگر مایل باشید می توانید با خرید یک تور از کوالالامپور، منطقه ی زیبای جورج تاون (Georgetown) و… را بازدید کنید.

2– کرایه تاکسی های منصفانه اما…

تاکسیرانان در کوالالامپور بسیار منصف هستند و کرایه های پایین و کمی را از مسافرانشان تقاضا می کنند؛ اما از سوی دیگر باید بدانید که تاکسی های مالزی جزو بدترین انواع تاکسی ها در جهان رده بندی می شوند و اغلب کثیف و آلوده هستند. پس قیمت پایین آن ها نیز بی حکمت نیست.

مشکل دیگر این وسیله های نقلیه در مالزی، کمبود آن هاست؛ گاهی مسافران ساعت ها منتظر رسیدن تاکسی می شوند. این روزها اپلیکیشن هایی چون ایزی تاکسی (easy taxi) و مای تکسی (My Teksi) تا حدودی این مشکل را حل کرده اند اما باید حتما پیش از سفر، این برنامه ها را روی تبلت یا گوشی هوشمندتان نصب کنید.

3- میلو همه جا هست

میلو نام یک نوشیدنی خیلی معروف در مالزی است که کاکائو و دانه های غلات مهم ترین مواد تشکیل دهنده ی آن هستند. مالزی دارای بزرگترین کارخانه ی میلو در جهان است و کارخانه های معروف آن از سال 1950 در این کشور فعالیت می کنند.

از هر فروشگاهی می توانید به راحتی و بدون دردسر میلو را خریداری کنید؛ حتی از شعبه های رستوران هایی چون کی اف سی و مک دونالد. میلوها انواع گوناگونی دارند؛ اما از میان آن ها میلو گودزیلا طرفداران زیادتری دارد زیرا برای تهیه ی آن از بستنی هم استفاده می کنند.

4- استفاده از کلمه بیکن

مالزی در میان کشورهای مسلمان نشین رتبه ی سوم را در جذب گردشگر دارد و سالانه از تعداد زیادی توریست میزبانی می کند. اغلب مسافرانی که این سرزمین را برای سفر و گشت و گذار برمی گزینند، مسلمانند؛ به همین خاطر در مالزی غذاهای حلال طبخ می شود، اما در سفر به این کشور به وضوح خواهید دید که از کلمه ی بیکن (bacon) استفاده می کنند که در سرزمین های اسلامی اصلا متعارف نیست. بیکن نام غذایی غیر حلال است که با گوشت خوک پخته می شود.

در مالزی بیکن ها با گوشت مرغ، بوقلمون یا گاو درست می شوند و معنای جهانیشان را از دست داده اند و بیکن های خوک تنها در رستوران های چینی یافت می شوند؛ پس نگران نباشید.

5- تنوع گیاهی و جانوری بی نظیر مالزی

مالزی یکی از چند کشور جهان است که تنوع زیستی خوبی دارد و 20 % از گونه های حیوانی منحصر به فرد کره ی زمین را در خود جای داده است؛ یعنی درست مثل برزیل. جنگل های بارانی این کشور به راستی فوق العاده هستند؛ نمونه اش پارک ملی تامان نگارا (Taman Negara) است که حدود 130 میلیون سال قدمت دارد. گرچه این پارک را در قرن بیستم سر و سامان دادند؛ اما از نظر زیست بوم بسیار کهن است و جنگل های آمازون با قدمت 55 میلیون سال، باز هم به نسبت این پارک ملی بسیار جوان به حساب می آیند.

در فیلم های مالزیایی زیاد ببرهای وحشی را مشاهده می کنیم. این حیوانات اصلا افسانه نیستند بلکه هنوز در جنگل های انبوه این کشور آزادانه زندگی می کنند. از نظر پوشش گیاهی هم مالزی حرف های زیادی برای گفتن دارد؛ اینجا زادگاه بزرگترین گل دنیاست، همچنین رز صورتی خودرو هم به وفور در آن یافت می شود.

6- پنانگ | پایتخت آشپزی مالزی

ما ایرانی ها بیشتر با کوالالامپور آشنایی داریم و اغلب این شهر را برای سفرهای تفریحی انتخاب می کنیم؛ اما پنانگ (Penang) یکی از مهم ترین ایالت های مالزی است که با عنوان پایتخت آشپزی این کشور شناخته می شود.

اینجا هر نوع غذای مربوط به آسیای شرقی که فکرش را کنید به آسانی پیدا می شود؛ اما مشکل اساسی، صف های طولانی رستوران ها و غذاخوری های معروف پنانگ هستند که گاهی حدود 2 ساعت میهمانان را پشت درهای بسته منتظر می گذارند. گفته می شود بهترین غذاهای خیابانی جهان در پنانگ سرو می شوند؛ پس این ایالت خوش رنگ و بو را از دست ندهید.

7- ماه رمضان و سفر به مالزی

بیش از نیمی از ساکنان مالزی، مسلمان هستند و این موضوع به وضوح در همه جا قابل مشاهده است. به همین خاطر اغلب مسافران ماه رمضان را برای سفر، زمان مناسبی نمی دانند؛ اما مردمان این کشور از غیر مسلمانان و مسافران انتظار غذا نخوردن یا سیگار نکشیدن در این ماه را ندارند. البته خوردن و آشامیدن در خیابان ها کار درستی به حساب نمی آید؛ ولی شدت این موضوع مانند شهرهایی نظیر دبی نیست و برخورد بدی با توریست ها نمی شود.

شب های رمضان در مالزی شور و حال ویژه ای دارد؛ سفره های پذیرایی در هر کوی و سرایی به چشم می خورند و همه هر چه در توان دارند، در اختیار روزه داران و میهمانان خدا قرار می دهند و ضیافتی گسترده برپا می شود. پس ماه رمضان زمان بدی برای سفر به مالزی نیست.

8- مالزی و شبکه های اجتماعی

بنابر بررسی های یک شرکت تحقیقاتی به نام تی ان اس (TNS)، مالزیایی ها به شبکه های اجتماعی علاقه ی زیادی دارند. در نتایج این تحقیقات که در سال 2010 میلادی انجام شد، این چنین آمده است:

هر مالزیایی به صورت متوسط و میانگین 233 نفر دوست مجازی دارد. (که با توجه به تاریخ این پژوهش عددی سرسام آور است)

جالب اینجاست که مردمان روستایی و محلی این کشور نیز علاقه ی شدیدی به استفاده از شبکه های مجازی دارند. گویا مالزی برای زندگی در فضای مجازی ساخته شده است.

پیش از سفر به کوالالامپور چه کنیم؟

پیش از آن که بار و بندیل سفر به مالزی و شهر جذاب کوالالامپور را ببندید، توصیه می شود که از انجام دادن کارهای زیر غفلت نکنید:

  • گرفتن بیمه مسافرتی
  • بسته بندی داروها و قرار دادن آن ها در بسته اصلی و شفاف خودشان به همراه اسامی
  •  در صورتی که تحت درمان خاصی قرار دارید و از داروهایی به خصوصی استفاده می کنید، لازم است تا نامه ای به همراه مهر، امضا و تاریخ از پزشک خود داشته باشید که شرایط پزشکی و جسمانی شما در آن شرح داده و داروهای شما را به همراه نام عمومی شان ذکر کرده باشد.
  • اگر دچار بیماری های قلبی و خاص هستید، حتما نوار قلب خود را که به تازگی دریافت کرده اید، همراه خود داشته باشید.
  • از هر داروی ضروری خود دو برابر بردارید تا در صورت مفقود یا ربوده شدن آن ها، به مشکل برنخورید.
  • خوب است بدانید که شماره های اورژانس در کشور مالزی 112 یا 999 هستند. بنابراین در صورتی که نیاز به دریافت مراقبت های فوری و پزشکی داشتید، تنها کافی‌ست یکی از این دو شماره تلفن را با موبایل خود بگیرید. در صورتی که پس از آن برای درمان خاصی به بیمارستان یا کلینیکی ارجاع داده شدید، لازم است بلافاصله با شرکت بیمه پزشکی خود ارتباط برقرار کنید.
وضعیت مراکز درمانی کوالالامپور

خوب است بدانید که بیمارستان ها و مراکز درمانی بسیاری در کوالالامپور به چشم می خورند که استانداردهای جهانی سلامت در آن ها رعایت می شود. همچنین به راحتی می توانید از داروخانه های کوالالامپور، داروهای بدون نسخه و نسخه دار خود را تهیه کنید. البته توجه داشته باشید که محدوده داروهای بدون نسخه، در هر کشور متفاوت هستند و برای فروش آن ها خطوط قرمز متفاوتی تعریف شده که به قوانین آن کشور بر می گردد.

در ادامه با چندی از نکات و دانستنی های کوالالامپور آشنا می شوید:

  • کوالالامپور یکی از محبوب ترین مقاصد برای گردشگری سلامت محسوب می شود و از جراحی های زیبایی بگیرید تا خدمات دندان پزشکیِ با کیفیت را در این شهر خواهید یافت.
  • مراکز درمانی و دندان پزشکی را به راحتی می توانید در مراکز خرید بزرگ و مشهور شهر بیابید و هزینه یک مشاوره خصوصی در حدود 50 رینگیت مالزی (321,000 تومان) خواهد بود.
  • داروخانه ها را در تمام شهر خواهید یافت، در این بین، داروخانه های زنجیره ای واتسون‌ز (Watsons) را به راحتی پیدا می کنید.
  • بیمارستان عمومی و مرکزی کوالالامپور در شمال مرکز شهر قرار دارد.

از جمله مراکز درمانی قابل توجه کوالالامپور نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مرکز خدماتی برج دوقلوی KLCC: درست در کنار مرکز خرید برج دوقلوی پتروناس قرار دارد و یک شعبه از آن نیز در منطقه کی ال سنترال قرار گرفته است.
  • فروشگاه دارویی کین فت | Kien Fatt: هر دو نوع داروهای چینی و غربی را می توانید از این فروشگاه قدیمی و معروف تهیه نمایید. همچنین یک دکتر متخصص و مسلط به زبان انگلیسی در این داروخانه مشغول به کار است.
  • بیمارستان تونگ شین | Tung Shin Hospital: بیمارستانی عمومی به همراه یک کلینیک سنتی و چینی
  • کلینیک مدی‌کر | Klinik Medicare: برای چک آپ و درمان های فوری می توانید به این کلینیک مراجعه کنید. مدی‌کر در مرکز خرید معروف مید ولی مگامال (Mid Valley Megamal) قرار دارد.
بهداشت بانوان در کوالالامپور

در نظر داشته باشید که کشور مالزی یکی از کشورهایی است که ویروس زیکا در آن شیوع دارد و باید بدانید بیماری های عفونی ناشی از این ویروس در زنان باردار، می تواند منجر به بیماری های جدی در کودک شود. بنابراین اگر حامله هستید، در این دوران حساس از سفر به کشور مالزی خودداری کنید.

باید بدانید که موارد و لوازم بهداشتی مورد نیاز بانوان را به راحتی می توانید در کوالالامپور تهیه کنید.

در نظر داشته باشید که گزینه های جلوگیری از بارداری در کوالالامپور محدودند و در صورت نیاز، لازم است که به میزان کافی همراه خود داشته باشید.

عواملی همچون گرما، رطوبت و آنتی بیوتیک به صورت همزمان می توانند باعث عفونت و قارچ بدنی شوند، در نتیجه توصیه می کنیم که از کرم های ضدقارچ و یا قرص های کلوتریمازول (Clotrimazole) استفاده کنید. البته به جای این دو می توانید قرص های فلوکونازول (fluconazole) را به عنوان یک جایگزین عملی به کار ببرید.

وضعیت آب آشامیدنی در کوالالامپور

درباره آب شهری کوالالامپور نکاتی است که باید به آن ها توجه کنید:

  • 1- هرگز از آب شیر ننوشید مگر آن که کاملا از سلامت آن مطمئن شده باشید. البته باید بدانید که آب شهری کوالالامپور با روشی مدرن و با استفاده از گیاهان تصفیه می شود.
  • 2- به هنگام خرید آب معدنی، دقت کنید که درِ شیشه بسته بوده و دست نخورده باشد.
  • 3- در محیط هایی که تمیز به نظر نمی آیند از مصرف یخ خودداری کنید.
  • 4- آبمیوه هایی را که تازه نیستند و یا به نظر می آید به آن ها آب افزوده اند ننوشید.
  • 5- بهترین راه برای تصفیه آب و اطمینان از سلامتی اش، جوشاندن آن است.
  • 6- باید بدانید که گرچه ید، ضدعفونی کننده ای قوی برای آب محسوب می شود؛ اما خانم های باردار و یا افراد مبتلا به تیروئید، نباید از آن استفاده کنند.
وضعیت سرویس های بهداشتی در کوالالامپور

خوشبختانه امروزه سرویس های بهداشتی عمومی کوالالامپور وضعیت بهتری به نسبت گذشته دارند؛ اما باز هم موارد ناخوشایندی هستند که در این باره به چشم می خورند:

1- اول از همه باید بدانید که در مالزی علاوه بر توالت های فرهنگی، سرویس های ایرانی را نیز همه جا خواهید دید. بنابراین خیالتان از این بابت راحت باشد!

2- در صورتی که می خواهید از دستشویی های فرنگی استفاده کنید، حتما حتما دستمال های مرطوب و آنتی باکتریال را همراه خود داشته باشید و محل نشستن خود را پیش از استفاده، تمیز کنید؛ چرا که در بسیاری از مکان ها، رد پای افراد را بر روی قسمت نشستن دستشویی های فرنگی خواهید دید. البته این مشکل در مراکز خرید مدرن و معروف مالزی، مشاهده نمی شود.

3- بسیاری از دستشویی های عمومی فاقد دستمال هستند، بنابراین همیشه مقداری دستمال کاغذی همراه خود داشته باشید.

مسایل و مشکلات ناشی از گرما

همان طور که احتمالا می دانید، کوالالامپور آب و هوایی گرم و شرجی دارد و احتمالا دو هفته طول می کشد تا به آب و هوای آن عادت کنید. در این مدت ورم پا و قوزک پا بسیار رخ می دهد و گرفتگی عضلات به جهت تعرق بالا، بسیار شایع است.

کمبود آب بدن مهمترین اتفاقی است که در اثر گرمازدگی رخ می دهد و علایمی چون ضعف، سردرد، حالت تهوع، پوست عرقی، نبض سریع یا آرام و دمای بالا در بدن دیده می شوند.

در صورتی که دچار گرمازدگی شدید، ابتدا از گرما دور شوید، لباس های خود را خیس کرده و با استفاده از آن بدن خودتان را هم خیس کنید. سپس بر روی زمین دراز بکشید و پاها را بالا ببرید. همچنین از نوشیدن آب کافی با درصد کمی نمک نیز غفلت نکنید.

شوک گرمایی حالت جدی تر و خطرناک تری است که باید آن را جدی بگیرید. علایمش به سرعت بروز می کنند و شامل خستگی و ضعف، استفراغ، دمای بالای بدن (بیش از 41 درجه سانتیگراد)، سرگیجه، توهم، عدم تعادل، تشنج و در نهایت غش و بیهوشی می شود. در صورتی که فردی با این وضعیت را مشاهده کردید، به سرعت درخواست کمک پزشکی کرده و از سویی دیگر، تلاش کنید تا فرد مورد نظر را از محیط گرم خارج کنید. لباس ها را از تنش درآورده و سعی کنید تا بدنش، خصوصا قسمت های کشاله ران و زیر بغل را با استفاده از آب و یخ خنک نمایید.

عرق سوز شدن یکی دیگر از مشکلات شایع است که احتمال دارد در کوالالامپور با آن مواجه شوید. برای رفع این مشکل، از محیط گرم دوری کنید، برای چند ساعتی خود را محیطی خنک قرار داده و از دوش آب خنک غفلت نکنید. از آن جا که عرق سوز شدن به سبب تجمع عرق زیر پوست رخ می دهد، در این هنگام در استفاده از هرگونه کرم و پماد پوستی اجتناب کنید.

مشکلات گزیدگی و نیش حشرات

از آن جا که کوالالامپور در منطقه ای استوایی و گرمسیری قرار دارد، حشرات مختلفی در این منطقه به چشم می خورد. بنابراین آگاهی از وجود انواع حشرات، راه های پیش گیری از گزیدگی و یا درمان بیماری های حاصل از آن ها الزامی است:

شپش: از شایع ترین مشکلات که در موهای سر و قسمت شرمگاهی بدن به چشم می خورد، وجود شپش هاست. راه انتقال شپش از طریق نزدیک شدن به افراد آلوده است و برای درمانش می توانید به سادگی از شامپوهای ضد شپش حاوی پرمترین (permethrin)  استفاده کنید.

کنه: گزش توسط کنه ها اغلب به هنگام پیاده روی و گشت و گذار در اطراف کوالالامپور رخ می دهد. اگر گزیدگی کنه ها را تجربه کردید و به علایمی مانند خارش پوست، تب و یا دردهای عضلانی دچار شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. قرص های داکسی سایکلین (Doxycycline) از گسترش و انتقال بیماری کنه ها به بدن تان جلوگیری می کند.

زالو: اگر از عاشقان طبیعت گردی هستید و قرار است به دل جنگل های بارانی اطراف کوالالامپور بروید باید بدانید که احتمال مواجهه با زالو را خواهید داشت. البته زالوها ناقل بیماری نیستند؛ اما جای گزش آن ها بر روی بدن تان، ممکن است تا هفته ها با عوارضی چون خارش همراه باشد. همچنین از آن جا که امکان عفونت این زخم ها بالاست توصیه می شود که حتما جای گزش زالوها را با بتادین ضدعفونی کنید.

زنبور: اگر به نیش زنبور حساسیت دارید، توصیه می کنیم که حتما آمپول های آدرنالین (اپی نفرین) را برای درمان فوری همراه خود داشته باشید.

خود را از گزش ساس ها در امان نگه دارید:

ساس ها معمولا در شیار مبلمان و دیوارها زندگی می کنند و شب هنگام به سوی تخت خواب ها آمده تا از بدن شما تغذیه کنند. گرچه این حشرات را در هر جایی می توان دید؛ اما احتمال وجود ساس ها در اقامتگاه های پر رفت و آمد مانند هاستل ها بسیار بالاست. ظاهر تمیز و مرتب یک اقامتگاه، دلیلی بر عدم وجود ساس نیست و بنابراین توصیه می کنیم راهکارهای زیر را دست کم نگیرید:

  • 1- از مالک و مدیر اقامتگاه خود سوال کنید که برای جلوگیری از وجود ساس ها چه کرده اند؟ از آن جا که وجود ساس، مشکلی شایع و همه گیر است، وجود روش های کنترل حشرات و آفات در اقامتگاه ضروری است.
  • 2- وسایل و چمدان های خود را در ارتفاع مناسبی از سطح زمین نگه دارید، چرا که به این ترتیب از انتقال ساس ها به وسایل خود و در نهایت جا به جایی آن ها به نقاط دیگر جلوگیری خواهید کرد.
  • 3- اتاق خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که نشانه ای از حشرات نمی یابید. دیدن موجوداتی ریز با پوست های قهوه ای شفاف و یا مدفوع های ریز و به شکل دانه خشخاش، از جمله علایم وجود حشرات است.

در صورت گزش ساس ها…

  • 1- برای خارش پوست خود می توانید از آنتی هیستامین استفاده کنید.
  • 2- تمام وسایل سفر، کوله پشتی و چمدان خود را تمیز کنید، تمام لباس ها را به خشکشویی بسپارید و پس از دریافت آن ها، لباس ها را با کاورهای پلاستیکی بپوشانید تا از مشکلات بعدی ساس ها و انتقال شان جلوگیری کنید.
  • 3- حتما حتما در این باره با مدیریت و مسوولیت اقامتگاه خود صحبت کنید و در صورتی که دیدید از پذیرفتن این مشکل خودداری می کنند و اهمیتی به حرف های شما نمی دهند، به سراغ دفتر گردشگری محلی کوالالامپور بروید و شکایت خود را ابراز کنید.

راه های پیشگیری از گزیدگی

همان طور که شما هم احتمالا این شعار معروف را شنیده اید، پیشگیری بهتر از درمان است! بنابراین در این جا با برخی از نکات پیشگیری از گزیدگی آشنا می شویم که در طی سفر به مالزی می تواند برای شما مفید و موثر باشد:

  • 1- از لباس های آستین بلند و شلوارهای پاچه دار استفاده کنید و استفاده از کلاه را هم از قلم نیندازید.
  • 2- با توجه به مقصد سفر از دافع حشرات مخصوص استفاده کنید.
  • 3- می توانید لباس های خود را به پرمترین (ماده ای برای دفع حشرات) آغشته کرده و از گزیدگی تا حدی در امان بمانید.
  • 4- اتاق ها و مکان هایی با تهویه مناسب را برای استراحت و اقامت برگزینید.
  • 5- اگر تخت شما در فضای باز قرار دارد، حتما از پشه بند استفاده کنید.

در انتها اگر دچار گزش حشرات شدید، از خارش محل گزیدگی بپرهیزید و برای قسمت مورد نظر از پماد هیدروکورتیزون (hydrocortisone cream) یا کرم کالامین دی (calamine lotion) استفاده کنید.

مشکلات پوستی در کوالالامپور

بروز عفونت های قارچی در قسمت هایی از بدن که رطوبت بالاست و هوای کمی به آن ها می رسد، بسیار شایع و محتمل است. به همین دلیل عفونت های قارچی اغلب اوقت در زیر بغل، کشاله های ران و میان انگشت های پا دیده می شوند.

برای جلوگیری و درمان چنین مشکلاتی، کافی است تا بدن خود را خشک نگه دارید و از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان خودداری کنید. همچین استفاده از کرم های ضد قارچ مانند کلوتریمازول و تربینافین (Terbinafine) راهکارهای خوبی خواهند بود.

قارچی به نام تینه‌آ ورسی‌کالر (tinea versicolor) باعث بروز لکه هایی روشن و سفید رنگ در قسمت پشت، سینه و شانه ها می شود. در صورتی که این عوارض را مشاهده کردید، حتما به دکتر سری بزنید.

هرگونه زخم و جراحتی را بلافاصله با آب تمیز، شستشو داده و سپس از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید. در صورت مشاهده علایمی از عفونت، مانند افزایش درد و یا تورم محل زخم، حتما به سراغ پزشک بروید.

غواص ها و افراد علاقه مند به شنا و غواصی باید هرگونه زخم و جراحت ناشی از مرجان ها را جدی بگیرند، چرا که این زخم ها به راحتی عفونی می شوند.

آلودگی هوا در کوالالامپور

باید بدانید کوالالامپور یکی از بزرگترین و شلوغ ترین شهرهای دنیاست که کیفیت پاکیزگی هوای آن در حد مطلوبی قرار ندارد. در صورتی که اقامت شما در این شهر بیش از هفت روز است و ناراحتی تنفسی دارید، چند روزی از کوالالامپور خارج شده تا هوایی تمیز استنشاق کنید.

اسهال 

یکی دیگر از شایع ترین مشکلاتی که مسافران کوالالامپور با آن رو به رو می شوند، اسهال است که منشایی باکتریایی دارد. برای درمان اسهال لازم است تا مایعات کافی بنوشید و از محلول هایی مانند او آر اس (ORS) استفاده کنید تا الکترولیت ها و گلوکز بدن‌تان جبران شود. همچنین استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند نورفلوکساسین (Norfloxacin)، سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) و آزیترومایسین (Azithromycin) برای از بین بردن باکتری ها، بسیار موثر خواهند بود.

یکی دیگر از داروهایی که برای اسهال به کار می رود، لوپرامید (Loperamide) است. البته این قرص شما را درمان نکرده و تنها اسهال شما را قطع می کند. استفاده از لوپرامید در شرایط خاص توصیه می شود، به طور مثال زمانی که قرار است یک اتوبوس سواری طولانی را پشت سر بگذارید.

اگر آنتی بیوتیک های تجویز شده، درمان و پاسخ مناسبی را به همراه نداشت، خیلی سریع پیگیری کنید و بار دیگر به بیمارستان مراجعه کنید.

انگل ژیاردیا نیز از جمله انگل های نسبتا شایع در کوالالامپور بوده که با عوارضی چون حالت تهوع، نفخ، خستگی مفرط و اسهال متناوب همراه است. از جمله راه های درمانی این انگل، استفاده از قرص های تینیدازول (Tinidazole) و مترونیدازول (Metronidazole) است.

آفتاب سوختگی در کوالالامپور

باید بدانید که شدت تابش آفتاب در کوالالامپور بالاست و استفاده از کرم ضدآفتاب قوی با حداقل SPF 30، کلاه های لبه دار پهن و عینک آفتابی جدا توصیه می شود.

در صورت آفتاب سوختگی، روزی دوبار از کرم های هیدروکورتیزون 1% در محل سوختگی استفاده کنید.

بیماری های احتمالی در کوالالامپور

بیماری هایی که در ادامه گفته می شود، از جمله شایع ترین بیماری های دیده شده در مسافران و گردشگران کوالالامپور است:

تب دِنگی | Dengue fever: یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در شهرهای مالزی، همین تب دِنگی است که توسط نیش پشه منتقل می شود. برای جلوگیری از این بیماری می توانید روش های دفع حشرات را به کار ببرید. به طور مثال استفاده از لباس های آستین دار و پوشیده، از جمله راهکارهای مفید است.

از علایم تب دنگی می توان به تب و سردردهای شدید، دردهای عضلانی، خارش پوست و اسهال اشاره کرد. تب دنگی هیچ درمان مشخصی ندارد و برای بهتر شدن لازم است که استراحت کرده و از قرص های استامینوفن استفاده کنید. حواستان باشد و در صورت ابتلا به تب دنگی، از قرص های آسپیرین استفاده نکنید؛ چرا که احتمال بروز خونریزی را افزایش می دهد.

هپاتیت A: هپاتیت A نوعی بیماری ویروسی است که به علت خوردن و نوشیدن غذا و آب آلوده رخ می دهد و باعث عفونت کبد می شود. هپاتیت A با علایمی چون یرقان یا زردی بدن، حالت تهوع و حالت گیجی و خواب آلودگی همراه خواهد بود. به همین دلیل تمام گردشگران کوالالامپور لازم است که در برابر هپاتیت A واکسینه شوند.

هپاتیت B: این هپاتیت تنها بیماری است که از طریق آمیزش جنسی منتقل می شود و با واکسینه شدن می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

هپاتیت E: هپاتیت E نیز از طریق آب و غذای آلوده منتقل می شود و نشانه هایی همچون هپاتیت A دارد، با این تفاوت که شیوع این بیماری کمتر از هپاتیت A است. با این همه باید بدانید که مشکلی بسیار جدی است و در صورتی که خانم بارداری به این بیماری دچار شده، می تواند همزمان منجر به مرگ مادر و کودک شود. در حال حاضر واکسنی برای این بیماری وجود ندارد و تنها راه جلوگیری از آن، استفاده از آب و غذای سالم و رستوران های قابل اعتماد است.

ایدز | HIV: ایدز نیز از جمله بیماری های شایع در کوالالامپور است.

آنفولانزا: ابتلا به آنفولانزا برای کهنسالان و بیماران تحت درمان مانند افراد مبتلا به بیماری های قلبی و دیابت، بسیار خطرناک است. بنابراین برای این افراد، توصیه می کنیم که پیش از سفر، از واکسن های آنفولانزا استفاده کنند. برای درمان آنفولانزا، روشی قطعی وجود ندارد و استراحت طولانی و مصرف قرص استامینوفن توصیه می شود.

مالاریا: باید بدانید که مالاریا در شبه جزیره مالزی، بیماری نادری است و داروهای ضدمالاریا به ندرت برای گردشگران توصیه می شود. هر چند در مناطق روستایی، احتمال بسیار کمی از ابتلا به مالاریا وجود دارد. به یاد داشته باشید که بیماری مالاریا می تواند کشنده باشد و اگر قصد دارید در طبیعت مالزی گردش کنید و به مناطق بکر کشور پا بگذارید، پیش از سفر به دنبال مشاوره جدی پزشکی باشید و دوز مناسب واکسن برای درمان بیماری مالاریا را بدانید.

هاری: یکی از مشکلات و بیماری های احتمالی در کوالالامپور است که اگر درمان نشود، می تواند کشنده باشد. هاری اغلب با گاز و یا لیس حیواناتِ مبتلا، مانند سگ و میمون به انسان منتقل می شود. در صورتی که قبلا از واکسن های هاری استفاده کرده باشید، پس از ابتلا به هاری، درمان راحت و ساده ای پیش روی شماست.

اگر حیوانی شما را گاز گرفت، محل زخم را به آرامی با آب و صابون بشویید و سپس از بتادین و مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید. در صورتی که سابقه واکسن هاری را ندارید، نیاز است هر چه سریع تر پادتن هاری را دریافت کنید.

حصبه: حصبه نوعی عفونت باکتریایی و خطرناک است که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می شود. از علایم حصبه می توان به تب آرام و شدید، سردرد، سرفه خشک و معده درد اشاره کرد. واکسن حصبه برای تمام گردشگرانی که می خواهند بیش از یک هفته در کوالالامپور اقامت کنند توصیه می شود؛ اما با این حال باید بدانید که این واکسن درمان قطعی حصبه نیست و باز هم نیاز است که به بهداشت آب و غذای خود دقت کنید.

تب زیکا: نوعی بیماری عفونی و ویروسی است که توسط پشه های آدس (Aedes) منتقل می شود و عوارضی شبیه تب دنگی دارد. باید بدانید که مالزی یکی از نقاط دنیاست که در آن احتمال ابتلا به تب زیکا بالاست و همان طور که در بخش بهداشت بانوان هم اشاره کردیم، برای سفر و خوشگذرانی به هنگام دوره بارداری اصلا توصیه نمی شود.

واکسن های لازم پیش از سفر به مالزی

سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می کند پیش از سفر به مالزی و شهر کوالالامپور، از واکسیناسیون های زیر استفاده کنید:

**واکسن های الزامی

فرقی نمی کند چند ساله هستید و یا چه جنسیتی دارید، در هر حالتی لازم است حتما واکسن های زیر را تمدید کنید:

واکسن سرخک، اوریون، سرخجه یا MMR: لازم است که دو دوز از واکسن (MMR) را دریافت کنید مگر این که سابقه ابتلا به این بیماری ها را داشته باشید. همچنین برای بسیاری از مسافران جوان لازم است تا دوز یادآور (1) واکسن MMR را تزریق کنند.

واکسن سه گانه دیفتری بزرگسالان،کزاز و سیاه سرفه: در صورتی که در 10 سال اخیر خود را در برابر این بیماری ها واکسینه نکرده اید، لازم است تا واکسن این بیماری ها را بزنید.

واکسن فلج اطفال: باید بدانید که در سال های اخیر هیچ گزارشی مبنی بر وجود بیماری فلج اطفال در مالزی گزارش نشده است؛ اما استفاده از دوز یادآور واکسن فلج اطفال برای بزرگسالان و تضمین همیشگی در برابر این بیماری، توصیه می شود.

واکسن آبله مرغان یا وارسیلا: در صورتی که در کودکی به آبله مرغان دچار نشده اید، برای استفاده از این واکسن با دکتر خود مشورت کنید.

واکسن آنفولانزا: استفاده از این واکسن سالانه تا حد زیادی احتمال ابتلا به آنفولانزا در طول سفر را کاهش می دهد.

**واکسن های لازم برای اغلب مسافران

دریافت واکسن های زیر شما را از خطر ابتلا به بیماری های رایج در کوالالامپور می رهاند.

واکسن هپاتیت A: این واکسن برای 1 سال سلامت شما را در برابر هپاتیت A تضمین می کند. البته با استفاده از دوز یادآور واکسن هپاتیت A، می توانید تا 20 سال خود را در برابر این بیماری واکسینه کنید.

واکسن حصبه: استفاده از واکسن حصبه توصیه می شود، مگر آن که سفر شما نهایتا یک هفته بوده و تنها به گشت و گذار در شهرهای پیشرفته محدود می شود. خوب است بدانید که واکسن های حصبه، حفاظتی 70 درصدی در برابر بیماری حصبه ایجاد می کنند که برای دو تا سه سال به طول می انجامد و تنها با یک تزریق انجام می شود. قرص های این واکسن نیز موجود است، البته تزریق آن بیشتر توصیه می شود، چرا که عوارض جانبی خفیف تری به همراه دارد.

**دیگر واکسن ها

با توجه به وضعیت سلامت، پرونده پزشکی خود و مقصد مورد نظرتان در مالزی، توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت کنید.

واکسن وبا: وبا یکی از بیماری های شایع در برخی از مناطق کشور مالزی است. بنابراین اگر مقصد شما کوالالامپور نیست، برای الزام استفاده از این واکسن تحقیقات لازم را انجام دهید.

واکسن هپاتیت B: یکی از معمول ترین واکسن ها برای گردشگرانی است که قصد سفر به مالزی را دارند و شامل سه آمپول در طی شش ماه می شود. حالت دیگر استفاده سریع این واکسن، واکسن ترکیبی هپاتیت A و B است.

واکسن تب زرد: همچنین در انتها خوب است بدانید که اگر شش روز پیش از سفر به مالزی، در مناطق تب زرد مانند کشورهای آفریقایی یا آمریکای جنوبی بوده اید، لازم است مدارک واکسیناسیون تب زرد را همراه خود داشته باشید.

واکسن آنسفالیت ژاپنی: آنسفالیت ژاپنی (Japanese encephalitis) نوعی بیماری عفونی بوده که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می شود و ناقل آن نوعی پشه به نام کولکس (Culex) است. از عوارض این بیماری می توان به سردرد، تهوع، تب، سرگیجه و التهاب مغز اشاره کرد. اگر مدت زمان سفر شما به مالزی بیش از یک ماه است و تصمیم دارید به مناطق روستایی این کشور سری بزنید، حتما استفاده از این واکسن را در برنامه خود گنجانید.

واکسن مالاریا

واکسن هاری 

پاورقی


1- دوز یادآور به واکسنی اشاره دارد که پس از نخستین واکسن تزریق می شود تا پاسخ ایمنی را حفظ کند و یا افزایش دهد.

توصیه های سفر های مثلث طلایی

در کنار تمام اطلاعاتی که ارایه شد، خوب است نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • 1- پیش از هر چیزی، نوشیدن کافی آب و مایعات در سفر به کوالالامپور ضروری است و سعی کنید از فعالیت های شدید در نیمه روز و زیر آفتاب شدید بپرهیزید.
  • 2- غذاهای مالزی پر ادویه و تند هستند، بنابراین داروهایی برای ناراحتی معده همراه خود داشته باشید.
  • 3- برای جلوگیری از عرق سوز شدن می توانید پودر بچه تهیه کرده و در حین سفر به مالزی برای خود و بچه ها از آن استفاده کنید.
  • 4- از آن جایی که برخی از بیماری های عفونی و شایع در کوالالامپور مانند هپاتیت A و حصبه توسط آب و غذای آلوده منتقل می شوند، لازم است که برای صرف غذا به رستوران های مطمئن و مشهور بروید. همچنین اطمینان حاصل کنید که غذای مورد نظر شما کاملا پخته باشد.
  • 5- در طی روز بیش از حالت عادی برای شستن دست ها اقدام کنید و یا ضدعفونی کننده دست همراه خود داشته باشید.

در انتها خوب است بدانید که سفر شما به کوالالامپور و مالزی می تواند کاملا بدون خطر و به دور از هر مشکلی باشد و نباید بگذارید دانستن این موارد، شما را وسواسی کند و در طی سفر به خود زیادی سخت بگیرید. تنها کافی است چند مورد ساده را رعایت کنید و در عین حال از سفر خود نهایت لذت را ببرید.

فرهنگ غذایی مالزی

پیش از آن که یک راست به سراغ دسرهای خوشمزه این دیار برویم، ابتدا نگاهی می اندازیم به فرهنگ غذایی این کشور و سعی می کنیم قدری درباره عادات غذایی مالزی آگاه شویم.

خوراکی و غذاهای مالزیایی ترکیبی از روش های سنتی و مدرن است و آداب بسیار متنوعی هم در شیوه ی خوردن غذاها رعایت می شود که همه ریشه در چند ملیتی بودن مردمان این سرزمین دارد. مردمان مالزی را می توان به سه قوم اساسی تقسیم کرد: مالایی، چینی و هندی. هر یک از این اقوام فرهنگ خاصی داشته که در غذاهایشان به وضوح قابل مشاهده است و در این کشور در هم عجین شده اند. البته گروه های مهاجر را هم نباید از یاد ببریم، اقوامی که از اوراسیا همه ساله به مالزی مهاجرت می کنند و هر یک علایق و غذاهای سرزمینشان را با خود به همراه می آورند. حقیقت این است که غذاهای مالزی ترکیبی از همنشینی چندین فرهنگ غذایی مختلف هستند که از آن جمله می توان به غذاهای چینی، هندی، تایلندی، هلندی، مالایی و … اشاره کرد.

غذاهای مالزی نیز مانند هر سرزمین دیگری، بخش ها و تقسیم بندی های متفاوتی دارند که یکی از جالب ترین و مشهور ترین قسمت های خوشمزه فرهنگ غذایی مالزی، دسرها یا «کوئه»ها هستند که در رنگ ها و شکل های متنوعی بوده و قیافه ای وسوسه کننده دارند. کوئه در لغت به معنای کیک و شیرینی است و اغلب به طیف عظیمی از خوشمزه های فینگرفود و کوچک اشاره دارد. از جمله مواردی که در این دسته بندی می توان دید، انواع کیک، کلوچه، پیراشکی، شیرینی، بیسکویئت و پودینگ بوده که اغلب از انواع برنج و برنج چسبناک (برنج گلوتینوس) تهیه می شوند.

همچنین جالب است بدانید که دسرهای «کوئه» مختص فرهنگ مالایی نیست و در دیگر کشورها مانند اندونزی، سنگاپور و برونئی نیز با همین نام در میان مردم محبوب اند. محبوبیت کوئه مالایی البته به همین جا محدود نمی شود و در کشورهای دیگری مانند ویتنام، تایلند و میانمار نیز دسرهای مشابهی با نام هایی دیگر دیده می شود.

صرف این دسرها محدود به زمان خاصی نمی شود و در اوقات مختلفی از روز مورد استفاده قرار می گیرند. کوئه ها بسته به آن که در کدام بخش از کشور مالزی تهیه می شوند، در طعم از شیرین، تا نمکی و ادویه دار مختلف هستند. اغلب اوقات برای طبخ کوئه ها از روش بخارپز استفاده می کنند و در پخت آن از ترکیباتی چون نارگیل، شیره نارگیل، گولا ملاکا (شکر پالم) و برگ های نوعی کاج به نام پاندان استفاده می کنند. این در حالی است که بافت اولیه و خمیر کوئه ها را از آرد برنج، آرد برنج چسبان، نشاسته گیاه مانیوک (تاپیوکا) و برنج چسبان تهیه می کنند. از دیگر مواد اولیه رایج این دسرها نیز می توان به آرد ماش و آرد مانیوک اشاره کرد.

باید بدانید که تنوع کوئه های مالزی بسیار زیاد است و در ادامه تنها با تعدادی از بهترین ها و محبوب ترین ها آشنا می شویم.

1- کوئه لاپیس | Kuih Lapis

یکی از جذاب ترین و وسوسه کننده ترین کوئه ها، همین کوئه لاپیس است که با رنگ ها و لایه های مختلفش، دهان آدم را آب می اندازد. وقتی یک ظرف از کوئه لاپیس را در پیش رو دارید، مقاومت و صرف نظر کردن از خوردن، به نظر دشوار می رسد!

اگر بخواهیم اسمی برای کوئه لاپیس پیدا کنیم که ما را از هویتش بیش تر آگاه کند، می توان نام کیک لایه ای بخارپز را برایش برگزید! این کوئه خوشمزه و رنگارنگ را نیز مانند دیگر کوئه ها، با استفاده از آرد برنج، شیرنارگیل، شکر و آب تهیه کرده و آن را در 9 لایه روی هم قرار می دهند. کوئه لاپیس در شکل سنتی با استفاده از دو رنگ سفید و صورتی تهیه می شود؛ اما در برخی از موارد مدرن تر و جذاب تر، رنگ های دیگری نیز به لایه های این کوئه خوشمزه می افزایند.

2- باهولو | Bahulu

اگر به دنبال دسری خوشمزه برای همراهی با چای و قهوه عصرانه هستید، باهولو را فراموش نکنید! این کیک های کوچک و اسفنجی و طلایی رنگ، به قدری برشته و در عین حال لطیف اند که محال است بخواهید از خوردنشان صرف نظر کنید.

برای پخت این کیک های کوچک، از ترکیب تخم مرغ، آرد و شکر استفاده می کنند و اغلب آن ها را به شکل دکمه قالب می زنند. جالب است بدانید که کیک های باهولو، پای ثابت شیرینی های عید فطر در کشور مالزی هستند، با این حال فرقی نمی کند چه زمانی به این کشور سفر کرده اید، این خوراکی خوشمزه را می توانید در بسیاری از فروشگاه های بزرگ بیابید.

3- بینگکا اوبی | Bingka ubi 

بینگکا اوبی یکی دیگر از دسرهای مالایی است که قیافه ای زرد رنگ، جذاب و ژلاتینی دارد و در برش ها و قطعه های کوچک سرو می شود. این دسر نسبتا شیرین، ترکیبی خوشمزه از موادی مانند تاپیوکا رنده شده، شیر نارگیل، کاسترد و عصاره برگ پاندان است که در انتها و پس از طبخ، با لایه ای از نارگیل رنده شده پوشانده می شود.

بینگکا اوبی دسری ساده اما دوست داشتنی است که در نقاط مختلفی از شهر کوالالامپور می توانید آن را امتحان کنید. به طور مثال اگر به مرکز خرید معروف گاردنز در مگامال مید وَلی (Mid Valley Megamall) می روید، سری به رستوران واقع زیرزمین بزنید و از دسرهای بیگکا اوبی بچشید.

4- سری موکا | Seri muka

سری موکا، کوئه ای دو رنگ و چشم نواز است که لایه زیرین آن سفید و لایه بالایی، رنگ سبز زیبایی دارد. برای طبخ این کوئه، ابتدا برای لایه زیرین برنج چسبان را بخار پز کرده، شکل داده و کنار می گذارند. سپس برای لایه بالایی، کاسترد را با عصاره برگ پاندان ترکیب کرده و لایه ای سبز و خوشرنگ تهیه می کنند. در انتها نیز دو لابه را روی یک دیگر قرار می دهند و سری موکای خوشمزه شما آماده است!

مثل دیگر کوئه ها نیز شیر نارگیل، نقشی اساسی در تهیه هر دو لایه این کوئه خوشمزه دارد و طعمی کرم مانند به برنج چسبان و لایه نخست کوئه می دهد. جالب است بدانید که در سال 2009 سازمان میراث غذایی مالزی، سری موکا را جزو یکی از 100 غذا و نوشیدنی تاریخی مالزی اعلام کرد. بنابراین در سفرتان به کوالالامپور، جای هیچ بحثی نیست که تنها برای یک بار هم که شده، سری موکای خوشمزه را امتحان کنید.

5- کوئه کتایاپ | Kuih ketayap

کوئه کتایاپ، کوئه دادار و یا گولونگ دادار همه به یک نوع کوئه اشاره دارند که اتفاقا یکی از محبوب ترین ها در نوع خودش است. برای آن که کوئه کتایاپ را از میان باقی تشخیص دهید، کافی است به دنبال رولتی کوچک و سبز رنگی باشید که با موادی قهوه ای رنگ پر شده است. وقتی قدری از آن بچشید در ابتدا مزه همیشگی کوئه ها و پنکیکی از  آرد برنج به زیر زبان تان خواهد آمد و سپس با ترکیب جالب و شیرین نارگیل های میانش خوشمزگی اش تکمیل می شود.

برای آن که بتوانید قدری از این کوئه های معروف بچشید، نیاز نیست چندان وقت زیادی بگذارید. مثلا اگر سر و کارتان به مرکز خرید معروف کی ال سی سی در مرکز شهر افتاد، سری هم به کافه لا کوکور (La Cucur) بزنید و کوئه کتایاپ هایش را از دست ندهید.

6- پولوت اینیتی | Pulut inti

گرچه تقریبا تمام کوئه ها شکلی خاص و جذاب دارند؛ اما می تواند به پولوت اینیتی لقب یکی از متفاوت ترین ها را داد! این دسر خوشگل نیز ترکیبی از برنج چسبان و بخارپز است که در ادامه با شیره نارگیل تزئین می شود. اما این تمام ماجرای تزئین و آماده کردنش نیست و در انتها مقداری از این ترکیب را در میان برگ های گیاه موز پیچیده و با آن بسته بندی اش می کنید. لقمه های کوچک پولوت اینیتی در انتظار شماست.

7- اونده اونده | Ondeh ondeh

یکی دیگر از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار مالایی که به هنگام عصرانه و نوشیدن چای آورده می شود، کوئه های اونده اونده است که به شکل توپ هایی کوچک و سبز رنگ به چشم می خورند. گازی به این دسرهای جذاب بزنید و از طعم متفاوتش لذت ببرید.

اونده اونده نیز از برنج چسبان و عصاره برگ های پاندان تهیه شده و در نهایت نیز با پودر نارگیل تزئین و سرو می شود. قسمت متفاوت این کوئه ها، مرکز و مغز آن است که با شکر قهوه ای پالم پر شده است.

یکی از بهترین جاهایی که می توانید اونده اونده با کیفیت و اصیل را نوش جان کنید، رستوران نیونا کالرز (Nyonya Colors) در طبقه همکف مرکز خرید مید ولی (Mid Valley Megamall) کوالالامپور است.

8- پولوت پانگانگ | Pulut panggang

پولوت پانگانگ هم گرچه از مواد اولیه ای چون برنج چسبان و نارگیل تهیه می شود، اما قطعا گزینه ای متفاوت و جدید محسوب می شود. این کوئه که در هر منطقه به گونه ای تهیه می شود، ترکیبی از برنج چسبان است با مواد مختلف که درون برگ های موز پیچیده می شوند. البته عجله نکنید! هنوز پولوت پانگانگ آماده نشده و حالا وقتش است که کوئه های چیده شده را بر روی زغال بگذارند و کبابش کنند.

انتخاب آن که برنج های چسبان را دقیقا با چه موادی ترکیب کنند، کاملا بسته به منطقه و محل تهیه این دسرهای خوشمزه دارد. از جمله مواد رایج می توان به سس کاراملی نارگیل، پودر میگوی خشک شده و ترکیبی از گوشت گاو اشاره کرد.

9- کوئه چووی | Chwee kuehچووی، کوئه ای ساده و خوشمزه است که از ترکیب آرد برنج و آب تهیه می گردد و سپس درون قالبی کوچک قرار داده می شود. پس از آن قالب های برنج را بخارپز کرده و کاپ کیک هایی برنجی به دست می آورند. پیش از آن که به زمان سرو کوئه ها نزدیک شوند، روی آن ها را با لایه ای از سس فلفل تند و ترشی تربچه می پوشانند.

جالب است بدانید که کوئه چووی از آن دسرهاست که نه تنها در مالزی، بلکه در کشورهای دیگر مانند سنگاپور نیز محبوبیت دارد و اغلب در وعده صبحانه صرف می شود.

10- پولوت تکان |  Kuih Pulut Tekan

باید بدانید که کوئه جذاب و خوشمزه دیگری انتظارتان را می کشد. شکل متفاوت این کوئه ها شاید جایی را برای تعریف و تمجید از طعمشان باقی نگذارد. ظرفی از پولوت تکان ها را مقابل خود بگذارید و از دیدن بافت و رنگ های سفید و آبی اش لذت ببرید.

کوئه های پولوت تکان را که با نام کوئه پولوت تای تای هم می شناسند، با ترکیبی از برنج های چسبان فشرده و رنگ طبیعی حاصل از گل های آبی گیاه لوبیا می پزند. البته این تمام داستان خوشمزه پولوت تکان نیست، چرا که در انتها، لایه ای قهوه ای رنگ و خوشمزه از کایا را روی این کوئه می کشند. خوب است بدانید که کایا در واقع مربایی ترکیبی از تخم مرغ و نارگیل است که در مالزی تهیه می شود.

11- کوئه انگ کو | Angku Kuih

انگ کو، کوئه مشهور دیگری است که با نام «کیک لاک پشتی قرمز» هم شناخته می شود. وقتی نگاهی به این کیک های کوچک و قرمز رنگ بیاندازید، متوجه خواهید شد که بی دلیل، این اسم بانمک را روی کوئه ها نگذاشته اند. این کوئه ها نه تنها شکل، که نحوه طبخ خود را مدیون فرهنگ غذایی چینی هستند. کوئه انگ کو را به شکل لاک پشت می پزند؛ چرا که چینی ها معتقدند خوردن لاک پشت موجب طول عمر می شود و در نهایت فرد، از بخت و اقبال خوبی برخوردار خواهد شد.

برای پخت انگ کو، برنج های چسبان را با خمیر مخصوص ماش پر کرده و در انتها و پس از شکل دادن، بر روی برگ های موز، بخار پز می کنند.

12- وجیک | Wajik

شاید از رنگ قهوه ای این کوئه خوشتان نیاید، اما لحظه ای هم در خوشمزه بودنش شک نکنید. برای تهیه کوئه وجیک هم ترکیب برنج چسبان و فشرده با شکر پالم و شیر نارگیل کاربرد دارد، اما پس از آماده شدن ترکیب اولیه بر روی برگ های موز گذاشته شده و برای سرو آماده می شود.

وجیک نیز از آن دست دسرهاست که تنها محدود به مالزی و مردمان مالایی نمی شود و در کشورهای دیگری چون اندونزی و برونئی محبوبیت دارد.

13- پای تی | Pie tee

پای تی، یکی دیگر از متفاوت ترین کوئه های مالایی است که پوسته آن، نوعی شیرینی ظریف و نازک بوده که درون آن با مخلوطی از سبزیجات خرده شده و ادویه دار پر می شود. این پوسته در واقع از خمیرابه تهیه شده و سپس با قالب زدن و سرخ کردن آن، به کاسه هایی شیرین بدل می گردد. در انتها هم این کاسه ها را با ترکیب ادویه دار سبزیجات کامل می کنند.

14- ناگاساری | Nagasari

همیشه باز کردن بسته ها جالب و هیجان انگیز است! ناگاساری بسته ای سرپوشیده و مرموز در برابر شماست که با کنار زدن برگ های موز، راز خوشمزه اش را کشف خواهید کرد. با باز کردن برگ های موز، به قسمت سفید و وسوسه کننده ناگاساری می رسید که آمیزه بدیعی از برنج، آرد ذرت، شیر نارگیل و البته قطعه ای موز است.

برای پخت ناگاساری ابتدا برنج، آرد ذرت و شیر را با یک دیگر مخلوط کرده و بر روی گاز می پزند. پس از آن مخلوط به دست آمده را با لایه های موز پوشانده، سپس درون برگ های موز گذاشته و در نهایت بسته برگ پوش را بخار پز می کنند.

15- پوتو پیرینگ | putu piring

پوتو پیرینگ نیز از آن کوئه هاست که با اسامی مختلفی در میان مردم شناخته می شود. از دیگر نام های این دسر خوشمزه می توان به پوتو منگکوک، کوئه توتو، کوئه آیو و … اشاره کرد. مواد اولیه پخت پوتو پیرینگ نیز تفاوتی با دیگر کوئه ها ندارد و از آرد برنج و آرد برنج چسبان تهیه می شود. از دیگر موادی که در تهیه پوتو پیرینگ به کار می رود، می توان به بادام زمینی، پودر نارگیل و شکر پالم اشاره کرد.

پوتو پیرینگ به شکل دیسک های ضخیم درست شده و در انتها برای سرو، روی برگ های موز یا بامبو قرار داده می شود.

فهرست